EINDHOVEN - De zevenjarige Libaan Ali uit Eindhoven was vrijdagmorgen nog steeds spoorloos. Het Somalische kind dat goed Nederlands spreekt, is dinsdag voor het laatst gezien. De politie is nog volop bezig met het natrekken van de binnengekomen tips. Ook horen de tien rechercheurs die zijn belast met het onderzoek zoveel mogelijk familieleden, vrienden en bekenden van het kind.

Een woordvoerder van de politie heeft dat vrijdagmorgen bekendgemaakt. Het is volgens hem zinloos om grote zoekacties op touw te zetten. De omgeving waar het kind voor het laatst is gezien, is meteen na de verdwijning uitgekamd door een peloton ME. Daarbij is ook een helikopter ingezet. Daarnaast heeft de politie een uitgebreid buurtonderzoek ingesteld. Dat alles heeft echter niets opgeleverd.

Opsporingsberichten op diverse televisiestations daags na de verdwijning hebben ongeveer 25 telefonische tips opgeleverd. De politie is nog steeds bezig met het natrekken daarvan, maar een gouden tip zit er vermoedelijk niet bij, aldus de zegsman. Het jongetje is dinsdagmiddag voor het laatst gezien toen hij voetbalde op een speelveldje, vlakbij het huis waar hij samen met zijn oma woont. Vanaf dat moment ontbreekt elk spoor. Aanvankelijk is de familie zelf op zoek gegaan naar het kind. Daarna is de politie ingeschakeld.

De ouders van het jongetje wonen elders in Eindhoven, op verschillende adressen. De politie heeft hen uitvoerig gehoord, maar dat heeft geen nieuw licht op de zaak geworpen, aldus de zegsman. Toen Libaan Ali geboren werd, woonde zijn erg jonge moeder zelf ook nog bij de oma van de jongen. Toen zij later zelfstandig ging wonen, verhuisde het kind niet mee.

De politie heeft volgens de woordvoerder geen idee wat er is gebeurd. Tot nu toe zijn er geen aanwijzingen gevonden dat er sprake is van een misdrijf. Desondanks houdt de politie met die mogelijkheid rekening. Datzelfde geldt voor de kans dat het kind is weggelopen. "Niets wijst daarop, maar we sluiten het evenmin uit."