SYDNEY - Zwangere vrouwen in Australië brengen hun gezondheid en die van hun ongeboren kind in gevaar door de zwangerschap te vertragen. Zij doen dit om een bonus die de regering per 1 juli voor nieuwgeborenen instelt, niet mis te lopen.

De regering trekt vanaf die datum per baby 3000 Australische dollar (ruim 1900 euro) uit. Dit bedrag is belastingvrij en is bedoeld voor ieder kind, ongeacht de situatie van de ouders. Australië heeft een laag geboortecijfer waardoor, zonder immigratie, het bevolkingsaantal afneemt.

Een gynaecoloog uit Sydney meldde de Daily Telegraph dat hij en zijn collega's worden overspoeld met verzoeken van aanstaande moeders. Volgens hem adviseren zij hen dat de baby op de eerste plaats moet komen en dat het geld het niet waard is het leven van hun kind op het spel te zetten.

De gynaecoloog heeft de regering aangeraden de invoeringsdatum te vervroegen. Eerder deze maand waarschuwden artsen de overheid al dat vrouwen zwanger raken, niet omdat ze zo graag een kind willen, maar om het geld op te strijken.