ROTTERDAM - Arrestatieteams van de politie hebben woensdagavond op diverse plaatsen in Limburg tien leden van de motorclub de Nomads, onderdeel van de Hells Angels, opgepakt. Zij worden allen verdacht van betrokkenheid bij de moord op drie van hun clubgenoten, in februari van dit jaar.

Dit heeft een woorvoerder van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie donderdagmorgen bekendgemaakt. Het landelijk parket en de nationale recherche onderzoeken de drievoudige moord. De arrestaties gingen gepaard met invallen in onder meer een woonwagenkamp in het Limburgse dorp Guttecoven.

Nomadsleden

De lijken van de drie Nomadsleden werden op 13 februari gevonden in de Geleenbeek bij Echt. Het drietal bleek te zijn doodgeschoten. In maart arresteerde de nationale recherche drie mannen, onder wie twee leden van de Nomads, op verdenking van betrokkenheid bij de moorden. Zij zitten nog steeds vast.

Onderzoek

Het onderzoek van de nationale recherche richt zich op de vraag of de driedubbele moord is voortgevloeid uit een besluit van de hele club. In de woningen van de woensdag aangehouden verdachten heeft de recherche gezocht naar de wapens waarmee de moorden zijn gepleegd. Er werden zes vuurwapens gevonden. Deze zullen worden onderzocht door specialisten.

Clubhuis

Technische experts van de recherche hebben eerder al het clubhuis van de Nomads in Oirsbeek minutieus onderzocht. Daarbij werden onder meer bloedsporen van de drie slachtoffers ontdekt. De Nomads menen dat hun twee vastzittende geestverwanten niets met de moorden te maken hebben.

Het strafproces tegen het tweetal is inmiddels in gang gezet. De rechtbank in Amsterdam, die is belast met de berechting van de twee Nomads, bepaalde dinsdag dat zij voorlopig nog achter slot en grendel moeten blijven. De recherche onderzoekt of een uit de hand gelopen transactie over 300 kilo cocaïne de achtergrond van de drie moorden vormt.

Bij doorzoekingen van woensdagavond stuitte de politie op elf hennepkwekerijen, waarvan zes op het kamp in Guttecoven. De elektriciteit op het kamp is afgesloten. Bij de inval op het kamp zette de politie de Mobiele Eenheid en een helikopter in. Aan de actie namen in totaal driehonderd politiemensen deel.