EINDHOVEN - Het vermiste Eindhovense jongetje Libaan Ali (7) was donderdagmorgen nog spoorloos. Het kind is dinsdagmiddag voor het laatst gezien. Opsporingsberichten op diverse televisiestations hebben ongeveer 25 telefonische tips opgeleverd. De politie trekt die allemaal na, maar een gouden tip zit er vermoedelijk niet bij, aldus een woordvoerder donderdagmorgen.

Het jongetje is dinsdagmiddag voor het laatst gezien toen hij voetbalde op een speelveldje vlakbij het huis waar hij samen met zijn oma woont. Vanaf dat moment ontbreekt elk spoor. Aanvankelijk is de familie zelf op zoek gegaan naar het kind. Daarna is de politie ingeschakeld. Het kind is van Somalische afkomst maar spreekt goed Nederlands. De politie heeft de omgeving woensdagmorgen afgezocht met een peloton van de mobiele eenheid.

Onderzoeksteam

Ook is een helikopter ingezet. Dat heeft echter niets opgeleverd. Een onderzoeksteam van tien rechercheurs trekt de binnengekomen tips na. Zij analyseren ook de resultaten van een uitgebreid buurtonderzoek dat inmiddels vrijwel is afgerond.

De ouders van het jongetje wonen elders in Eindhoven, op verschillende adressen. De politie heeft hen gehoord, maar dat heeft geen nieuw licht op de zaak geworpen, aldus de zegsman. Toen Libaan Ali geboren werd, woonde zijn erg jonge moeder zelf ook nog bij de oma van de jongen. Toen zij later zelfstandig ging wonen, verhuisde het kind niet mee.

De politie heeft volgens de woordvoerder geen idee wat er is gebeurd. "We houden alle mogelijkheden open."