GUTTECOVEN - De politie is woensdagavond een woonwagenkamp in het Limburgse dorp Guttecoven binnengevallen. Boven het kamp heeft enige tijd een helikopter gehangen. De nationale recherche voerde er een onderzoek uit in opdracht van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM), was het enige wat een woordvoerder over de inval kon meedelen.

Leden van de mobiele eenheid (ME) omsingelden het hele kamp. De bewoners van de zes woonwagens mochten het kamp en hun huis niet verlaten. De politie hield de pers op een afstand.

Arrestaties

Een persoon is geblinddoekt in een politiebusje afgevoerd. Buurtbewoners zeggen dat in totaal acht mensen zijn gearresteerd. De woordvoerder van het OM wilde woensdagavond echter niets bevestigen over een of meerdere arrestaties. De technische recherche pluisde auto's die op het woonwagenkamp staan helemaal uit.

De kinderen die op het kamp wonen, werden in een ruimte bijeengebracht. Omstreeks half elf arriveerden enkele medewerkers van energiebedrijf Essent. Een woordvoerder van Essent bevestigde woensdagavond dat de politie de hulp van het bedrijf heeft ingeroepen nadat agenten een hennepplantage aantroffen. Mogelijk is er illegaal stroom afgetapt.

Omstreeks een uur 's nachts werd de actie beëindigd. Alle politiemensen en de mensen van het energiebedrijf gingen naar huis. Het OM geeft donderdag meer details over het onderzoek.

Na afloop van de actie door de politie verjoegen enkele boze kampbewoners de aanwezige meda. Naar zeggen van de bewoners wilde hun advocaat, L. Hameleers die tijdens de inval op het kampje aanwezig was, de pers niet te woord staan.