MIAMI - De Venezolaanse zanger en acteur Juan Carlos Díaz moet zich minstens 137 meter verwijderd houden van de leden van het gezin van Emilio en Gloria Estafan. Een rechter heeft dit vrijdag in Miami bepaald.

Het Cubaans-Amerikaanse gezin van de impresario Emilo en de zangeres Gloria Estefan is er in een verklaring van overtuigd dat de zingende en acterende Venezolaan niet slechts "een gevaar voor ons gezin vormt, maar tevens voor de samenleving in het algemeen".

Díaz was niet onder indruk van het rechterlijk besluit omdat hij helemaal niets met de Estefans te maken wil hebben. Hij zei dat hij daarom eerder ingediende aanklachten tegen Emilio Estefan intrekt.

De twee partijen hebben het al enige tijd met elkaar aan de stok. Díaz wordt er onder meer van beschuldigd ingebroken te hebben in de woning van de Estefans. Deze zaak loopt nog, maar intussen deed de zanger op 11 januari aangifte van seksuele intimidatie die Emilio tegen hem gepleegd zou hebben en hij diende een aanklacht in wegens bedreigingen van een lijfwacht.

Een week later eiste Emilio op zijn beurt van de rechter een verordening die Díaz uit zijn buurt moet houden omdat de Venezolaanse 'stalker' de familie al maanden zou hebben achtervolgd en lastiggevallen. De rechter heeft nu Emilio's eis ingewilligd. Díaz mag ook geen contact via bijvoorbeeld fax of telefoon zoeken. Bloemen sturen is ook uit den boze.