RIYAD - Vijf zussen uit Saudi-Arabië willen man worden. Dat meldde de Saudische krant Okaz dinsdag. Drie zussen zijn inmiddels in een ziekenhuis in Jeddah geopereerd, twee anderen staan nog op de rol.

In het conservatieve koninkrijk is geslachtsverandering taboe. De vijf zussen hebben dan ook lang geaarzeld voordat ze tot hun besluit kwamen. Tests hebben uitgewezen dat de vijf meer mannelijke dan vrouwelijke hormonen hadden. Saudische artsen verklaarden dat deze tests de doorslag gaven. Volgens hen zijn de vijf voor het islamitisch recht nu al man.

In het westen komt het voor dat mensen menen in een 'verkeerd lichaam' opgesloten te zitten, maar voor het islamitisch recht is dat geen grond voor geslachtsverandering, stellen zij. "Het is eerder voorgekomen dat er op grond van hormoontests een geslachtsverandering heeft plaatsgevonden", aldus dr. Yasser Jamal. "Maar vijf gevallen binnen een gezin is nog nooit vertoond." Het gezin is van plan zich in de havenstad Jeddah te vestigen om een nieuw leven op te bouwen.