BREDA - De politie heeft maandag in een woning in Breda .000 XTC-pillen gevonden. Zij heeft in verband daarmee zes mensen uit Breda aangehouden. De straatwaarde van de partij harddrugs is volgens de politie 420.000 euro. De vondst en aanhoudingen vloeien voort uit het vervolgonderzoek naar een drugsorganisatie in West-Brabant. Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

De verdachten zijn vier mannen en twee vrouwen in de leeftijd van 19 tot 45 jaar. Vijf van hen worden verdacht van betrokkenheid bij de productie van XTC, een vrouw voor het in huis hebben van de drugs. Rechercheurs van de Unit Zware Criminaliteit doorzochten maandag acht panden in Breda. Het betrof vijf woningen, twee garageboxen en een sportschool.

Onderzoek

In hetzelfde onderzoek ontdekte de politie op 24 april in Rijsbergen bij Breda een groot operationeel XTC-laboratorium en in Tilburg delen van een mobiel laboratorium. Zij vond toen ook grondstoffen en halffabrikaat voor de productie van enkele miljoenen XTC-pillen en drie vuurwapens met een aanzienlijke hoeveelheid munitie.

Arrestatie

Die dag werden zes personen aangehouden, twee dagen later nog eens twee. Met de arrestaties van maandag is het aantal verdachten nu veertien. De acht eerste verdachten komen uit St. Willebrord, Rijsbergen, Breda, Tilburg, Bergen op Zoom en Antwerpen. Van hen zitten er nog vijf vast.