BREDA - Een 85-jarige demente vrouw uit Breda had zich van haar Rijnreisje vast wat anders voorgesteld dan in een politieauto naar de huisartsenpost. De vrouw stond midden in de nacht in de Bredase wijk Sportpark te wachten op het begin van haar Rijnreis.

De Bredase was met haar rollator op pad gegaan om bij een halte te worden opgepikt "door een bus of een boot" om een reis over de Rijn te gaan maken, zo vertelde ze de politie. De agenten konden haar overtuigen dat dat van daaruit echt niet ging lukken en besloten de vrouw thuis af te zetten en familieleden te waarschuwen.

De familie die via de telefoonklapper waren opgespoord, wilde echter niets meer met de vrouw te maken hebben. Voor de politiemensen zat er niets anders op dan met haar naar de huisartsenpost te rijden. De vrouw was volgens de politie weliswaar 'prettig dementerend', maar om haar nu in deze toestand alleen thuis te laten... De dienstdoende arts gaf haar een forse dosis slaappillen om de nacht zonder verdere problemen door te komen. De volgende dag zouden hulpverleners zich over de vrouw ontfermen.