MIAMI - De Amerikaanse tenniszussen Serena en Venus Williams gaan bij de Masters Series in Miami voor de zevende keer de strijd met elkaar aan. De als achtste geplaatste Serena verzekerde zich woensdag van een nieuwe 'Sister Act' op de tennisbaan door een verpletterende zege op de als derde gerangschikte Martina Hingis. "

De jongste Williams sloeg de Zwitserse in 59 minuten uit het toernooi: 6-4 6-0. Titelverdediger Venus plaatste zich dinsdag al bij de laatste vier door een zege op de Russische Elena Dementieva. Jennifer Capriati, de nummer een van de plaatsingslijst, maakte woensdag indruk tegen een andere Russin, Tatiana Panova: 6-2 6-0.

Bij de mannen bereikte André Agassi als eerste de halve finales. De Amerikaanse titelverdediger versloeg Nicolas Lapentti uit Ecuador in twee sets: 6-3 7-5. De Rus Marat Safin en de Australiër Lleyton Hewitt, de nummer een van de plaatsingslijst, plaatsten zich woensdag simpel voor de kwartfinales.

Hingis voelde zich in Florida in topvorm. Op haar weg naar de kwartfinales verloor ze slechts vier games. In haar dertiende duel met Serena Williams had de voormalige nummer een van de wereldranglijst evenwel geen passend antwoord op het krachttennis van de Amerikaanse.

Opleving

Bij een stand van 5-3 in de eerste zet had Hingis een kleine opleving. Op de service van Williams kwam ze terug tot 5-4, maar daarna was het over en uit. De ontredderde Hingis maakte geen punt meer. Het was de eerste keer in de onderlinge strijd met Serena Williams dat ze in een set op nul bleef steken. De onderlinge score is nu 7-6 in het voordeel van de Amerikaanse die de laatste drie duels met Hingis won.

Voor de tweekamp tegen Serena is Venus Williams licht favoriet. Van de zes onderlinge duels won ze er vijf. Bovendien is haar jongere zus nog niet helemaal de oude. Door een enkelblessure kwam ze dit jaar pas in twee toernooien uit. Serena kreeg haar enige zege op Venus vorig jaar in Indian Wells in haar schoot geworpen doordat haar oudere zus zich met een blessure terugtrok voor de finale.