AMSTERDAM - Prins Claus heeft woensdag een nieuwe ingreep ondergaan. Aan het eind van de middag hebben artsen een catheterisatie van het hart uitgevoerd.

Dat is een onderzoek waarbij via een dun buisje, meestal vanuit de lies, in de grote ader gekeken wordt waar een belemmering in de bloedbaan zit. Daarna zijn op twee plaatsen in de kransslagader zogeheten stents (holle metalen buisjes) geplaatst.

De ingreep is volgens de artsen succesvol verlopen, zo heeft de Rijksvoorlichtingsdienst woensdagavond bekendgemaakt.

Claus kreeg woensdag in het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam bezoek van een groot aantal familieleden. Zijn echtgenote koningin Beatrix kwam rond 11 uur 's ochtends aan. Haar auto ging om ongeveer 17 uur zonder de vorstin weg.

Prins Constantijn en echtgenote prinses Laurentien kwamen aan het begin van de avond naar het ziekenhuis. Niet veel later volgden kroonprins Willem-Alexander en zijn vrouw prinses Máxima.

De derde zoon, prins Johan Friso, is nog niet gesignaleerd bij het AMC.

Prins Claus verblijft sinds 11 maart in het ziekenhuis. Artsen constateerden bij de prins, die al langer een slechte gezondheid heeft, longembolieën (bloedproppen in de longslagaderen).

Dinsdag werd bekend dat Claus een lichte hartritmestoornis heeft. Daarvoor wordt hij de komende dagen behandeld.