De Franse president Jacques Chirac ziet minister Veerman van Landbouw als de ideale man voor EU-commissaris voor landbouw. Dit meldt de Volkskrant vrijdag. Hij zou premier Jan Peter Balkenende hebben gebeld om hem te vragen Veerman te polsen voor het commissariaat.

Minister Cees Veerman (CDA) van Landbouw is bereid na te denken over de positie 'als mij dat gevraagd wordt'. Veerman zei dit vrijdagmiddag na afloop van de ministerraad.

Veerman zegt Chirac nog nooit ontmoet te hebben. Hij heeft deze informatie ook uit de krant. "Het is altijd aardig als je ergens voor genoemd wordt." Veerman gaat er vooralsnog niet vanuit dat hij daadwerkelijk in de race is. "Het is als rook in de schoorsteen, het kan zo weer voorbij zijn."

Ook vice-premier Gerrit Zalm (VVD) reageerde op het vermeende telefoongesprek: "Dat geeft aan wat een goede Landbouwminister wij hebben." Volgens Zalm is er niet gesproken in de ministerraad over een mogelijk vertrek van Veerman. "Hij heeft een fulltime baan, ik weet niet of hij daar tijd voor heeft."