LEEUWARDEN - Zuivelproducent Coberco heeft woensdag tienduizenden Breakerverpakkingen van het merk Friesche Vlag uit de schappen gehaald. In enkele knijpverpakkingen van dit nieuwe yoghurtproduct zijn stukjes glas aangetroffen. Hoe de stukjes glas in de verpakkingen zijn terechtgekomen, is niet bekend, aldus de producent.

Vijf consumenten klaagden over stukjes glas van zo'n halve centimeter in het zuivelproduct. Een persoon liep een beschadiging op aan zijn gehemelte.

Breaker, yoghurt met pijnboompitten en kers of perzik die je zonder lepel kunt nuttigen, wordt gemaakt in Drachten. Woordvoerder R. van Dongen: "In deze fabriek worden geen glazen verpakkingen gebruikt, dus het is nog een raadsel hoe dit mogelijk is."

Coberco verzoek consumenten dringend de Breakers met een houdbaarheidsdatum van 03-04 tot en met 15-04 niet te eten. Al gekochte verpakkingen kunnen opgestuurd worden naar Coberco. Deze betaalt het aankoopbedrag terug. De productie is inmiddels stilgelegd. De verwachting is dat de yoghurt na de Pasen weer beschikbaar is.