ZUTPHEN - Het onderzoek naar de dood van Rowena Rikkers, het meisje van Nulde, is zo goed als afgerond. Justitie zegt bewijzen te hebben waarmee ze de moeder van het vermoorde 4-jarige meisje en haar vriend moord dan wel doodslag ten laste kan leggen.

Justitie wil niet zeggen welke informatie zij tijdens het onderzoek heeft vergaard. Het twintig leden tellende rechercheteam dat zes maanden onafgebroken aan de zaak werkte, wordt volgens justitie langzaam afgebouwd.

De lichaamsdelen van Rowena Rikkers werden vorig jaar zomer op verschillende plaatsen in Nederland gevonden. Met behulp van een reconstructie van haar toen nog anonieme hoofd, kon de politie de identiteit van het kind vaststellen. Eind vorig jaar werden de 25-jarige moeder van het meisje en haar 32-jarige vriend in Spanje aangehouden. Zij waren naar het Zuid-Europese land gevlucht.

Op 24 april heeft er voor de rechtbank in Zutphen voor beide verdachten afzonderlijk een pro-forma zitting plaats. De inhoudelijke behandeling van de zaak gebeurt later, omdat beide verdachten voor een periode van zeven weken worden opgenomen in het Pieter Baan Centrum voor een persoonlijkheidsonderzoek.

/NIEUWSRochelle Rikkers gruwelijk mishandeldVader duikt onder met RochelleRochelle onder toezicht van jeugdbeschermingMoeder Rowena aangehouden in Spanje'Meisje van Nulde' begraven in DordrechtRowena Rikkers heeft nog een zusjeMeisje van Nulde is Rowena Rikkers (4)