Een 50-jarige Duitse vrouw heeft woensdag de penis van haar voormalige levenspartner afgesneden en is daarna door de man met messteken om het leven gebracht. Dat heeft de Duitse politie bekendgemaakt. Artsen hebben in het ziekenhuis de penis van de man er weer aangenaaid.

Het incident deed zich voor in Kassel toen de vrouw haar ex-partner, een 37-jarige Ghanees, en hun zoon bezocht. In de woning sneed de vrouw de penis van de man af, waarna de man de vrouw tot op straat achtervolgde en haar neerstak.

De vrouw overleed een uur later in het ziekenhuis. Of de operatie waarbij de penis weer is aangezet succesvol is verlopen, is nog niet bekend. Hoe de vrouw in een positie kwam om haar ex-partners genitaliën er af te snijden is evenmin duidelijk.

In 1993 sneed de Amerikaanse Lorena Bobbitt de penis van haar man af na door hem misbruikt en mishandeld te zijn. Ook in die zaak wisten artsen het geslachtsdeel weer te bevestigen. Deze operatie verliep succesvol. John Bobbitt speelde om dit te 'bewijzen' enkele jaren later een rol in een pornofilm.