DEVENTER - Het treinverkeer heeft dinsdag in het hele landlast gehad van de hitte. Defecte treinen, seinstoringen,wisselstoringen en overwegstoringen veroorzaakten vertragingen. Vanen naar Deventer liep de treinenloop zelfs volledig vast.

Het treinverkeer bij Deventer werd dinsdagavond ruim een uurhelemaal stilgelegd om de problemen op te lossen. Omstreeks negenuur kwamen de treinen langzaam weer op gang, meldde eenwoordvoerder van de railverkeersleiding.

Storingen

Tussen Amersfoort en Apeldoorn veroorzaakte een overwegstoringvertraging, tussen Amersfoort en Bilthoven deed een seinstoringhetzelfde en tussen Zwolle en Olst hield een defecte trein hetverkeer tegen.

Volgens ProRail raakte de treinenloop daardoor in deknoop. Het treinverkeer bij Deventer werd stilgelegd om devertraagde treinen eerst te verwerken. Reizigers kregen te makenmet vertragingen van meer dan een uur.

Blokkeren

Bij Woerden blokkeerde een defecte trein de hele avond hetspoor, en door een gecombineerde sein- en overwegstoring bijDordrecht reden minder treinen richting Den Haag.

De warmte is een logische verklaring voor het grote aantalstoringen op dinsdag, aldus ProRail. Relaiskasten raaktenoververhit en het metaal in wissels en seinen zette door de hitteuit, verklaarde de woordvoerder over de problemen.

Het was dinsdagavond nog onduidelijk of de computerstoring dieeerder op de dag veel overlast veroorzaakte rondom het knooppuntAmersfoort ook is veroorzaakt door de hoge temperaturen.