MILAAN - Drie Italianen die in april in Irak werden ontvoerd, zijn vrijgelaten. Dat heeft het Italiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdag bevestigd. Ook een Pool, de aannemer Jerzy Kos, die vorige week samen met twee Iraakse vrouwen en drie Koerden werd ontvoerd, is vrij.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Twee Turkse medewerkers van een bouwbedrijf en hun Turkmeens-Iraakse chauffeur zouden afgelopen weekeinde in Irak juist zijn ontvoerd.

Details

Volgens de bevelhebber van de Poolse troepen in Irak, generaal Mieczyslaw Bienek, zijn de Pool en de Italianen door coalitietroepen bevrijd. Details over de bevrijding gaf de generaal niet vrij. Wel zei hij dat het een door de VS geleide operatie betrof waaraan ook Poolse troepen hebben deelgenomen.

Iraakse strijders ontvoerden vier Italianen in april. Ze eisten de terugtrekking van Italiaanse troepen uit Irak. De daders schoten een van de vier Italianen dood. Sjiitische geestelijken hebben onderhandeld met de ontvoerders over de vrijlating van de overige drie.

Arrestaties

De Amerikaanse commandant in Irak, Ricardo Sanchez, zei dinsdag dat de drie Italianen en de Pool zich op één lokatie bevonden. De coalitietroepen in het Arabische land hebben volgens hem ook verscheidene arrestaties verricht, maar bij de bevrijdingsactie zou niet zijn geschoten.