RENNES - De Spaanse ober Francisco Arce Montes heeft dinsdag in de Franse stad Rennes bekend dat hij het Britse schoolmeisje Caroline Dickinson heeft verkracht. Hij ontkende stellig dat hij het meisje in juli 1996 heeft vermoord en beweerde dat ze nog leefde toen hij haar achterliet. Volgens de aanklagers stierf het meisje echter binnen enkele minuten door verstikking.

Arce Montes bekende voor de rechtbank te hebben ingebroken in een jeugdherberg in het Bretonse plaatsje Pleine-Fougères. Daar vergreep hij zich aan de slapende 13-jarige Caroline. Hij hield watten voor haar mond om te voorkomen dat ze haar vier kamergenoten kon wakker maken. Daardoor stikte ze echter.

De Spanjaard blijkt een lange geschiedenis van seksuele misdrijven te hebben. Enkele uren voor de fatale verkrachting in Pleine-Fougères randde hij in een andere jeugdherberg in de regio een ander meisje aan. Die wist haar kamergenoten echter te alarmeren, waarop de ober vluchtte. Volgens de aanklagers zou hij zich mogelijk al dertig jaar schuldig maken aan seksueel geweld tijdens reizen in Europa en Noord- en Zuid-Amerika.

Toeval

Uiteindelijk liep Arce Montes bij toeval tegen de lamp. Het Franse onderzoek naar de moord op Caroline Dickinson liep na enkele blunders vast. Een Amerikaanse politieman die met vakantie was in Engeland, las in een Britse krant over de zaak. Hij dacht aan een arrestant in Florida, Arce Montes. DNA-materiaal legde het verband tussen de Spanjaard en de gruwelijke dood van het Britse meisje.