DEN HAAG - Staatssecretaris Nijs (Onderwijs) is in conflict geraakt met haar eigen minister Van der Hoeven. Nog voor een interview met Nijs deze week in Nieuwe Revu verscheen, heeft zij dinsdag in een verklaring openlijk afstand gedaan van haar uitlatingen over haar slechte relatie met Van der Hoeven.

In het interview zegt Nijs het te vertikken politieke spelletjes met haar minister te willen spelen. "Het was mijn bedoeling in het interview voor eens en altijd een streep te zetten onder de discussie over de relatie tussen de minister en mij", laat de VVD-politica weten. "Het is mij niet gelukt dat beeld correct neer te zetten. Mijn formuleringen hadden anders gemoeten en ik betreur dat."

Tactiek

Zo verwijt Nijs in het gewraakte interview Van der Hoeven een tactiek van verdeel-en-heers en dat de CDA-minister vergeet informatie door te spelen.

Fouten

Van der Hoeven liet via haar woordvoerder weten: "De staatssecretaris heeft zich in haar verklaring intussen openlijk gedistantieerd van haar uitlatingen. Fouten maken mag, en ik ga ervan uit, heb er vertrouwen in, dat dit in de toekomst niet meer voorkomt."

GroenLinks

GroenLinks-leider Halsema wil dinsdag nog een spoeddebat met Van der Hoeven en Nijs. Halsema wil weten of de vertrouwensrelatie tussen de twee voldoende hersteld is of dat er "ingrijpender maatregelen" nodig zijn.