AUCH - De vertoning van bloedige videobeelden van een van de in 1999 in het Franse Monfort vermoorde Nederlanders, werd de verdachte van de moorden dinsdag teveel. Via zijn advocaat vroeg Kamel Ben Salah om schorsing van de zitting van zijn proces voor het Hof van Assisen in het Zuid-Franse Auch.

Voor het Hof werden dinsdagmorgen foto's en video-opnames vertoond, die onmiddellijk na de ontdekking van de moorden in Monfort werden genomen.

Zonder enige uiterlijke emotie bekeek Ben Salah de beelden van de geknevelde en met messen afgemaakte Johan Nieuwenhuis, zijn vrouw Dora en Marianne van Hulst. Maar de video-opname van de gendarmerie van Artie van Hulst, met drie schoten in zijn rug afgemaakt en opgesloten in een atelier, werd Ben Salah teveel.

Volgens zijn raadsman mr. Martial is die reactie heel gewoon. "Net als iedereen is hij erg onder de indruk van de getoonde beelden," aldus de advocaat. Na een korte schorsing werd de zitting hervat, ditmaal met een snikkende Ben Salah, ook bij de beelden van andere slachtoffers dan Artie van Hulst.

/NIEUWS'Ben Salah heeft geen moeite met leugens'