LOS ANGELES - De eerste honderden Amerikanen hebben zich gemeld in Simi Valley bij Los Angeles om er afscheid te nemen van de overleden ex-president Ronald Reagan. Zijn kist staat maandagavond en dinsdag opgesteld in de Ronald Reagan Presidential Library and Museum, waar hij eind deze week ook wordt begraven. Vrijdag is er een staatsbegrafenis in Washington DC, aan de andere kant van het land.

Volgens de website van The Los Angeles Times was er ook veel belangstelling langs de route tussen Santa Monica en Simi Valley. Het stoffelijk overschot werd eerder maandag van de sterfplaats van Reagan naar de Reagan Bibliotheek en Museum vervoerd in het bijzijn van zijn weduwe Nancy.

Poetin

De Russische president Vladimir Poetin zal de nationale uitvaartdienst van de voormalige Amerikaanse president Ronald Reagan vrijdag in Washington niet kunnen bijwonen. Hij moet zaterdagmorgen op het Rode Plein in Moskou zijn voor de viering van Onafhankelijkheidsdag. Dat hebben bronnen bij de G8-top die in de VS wordt gehouden, maandag gemeld. Rusland is wel officieel vertegenwoordigd bij de plechtigheid in Washington.