AMSTERDAM - Sterren als André van Duin en Reinout Oerlemans, allemaal waren ze erbij maandagavond. Ze waren in het Scheveningse Circustheater om een hommage te brengen aan de grondlegger van de Nederlandse showbizz-journalistiek Henk van der Meyden, zo meldt de Telegraaf dinsdag.

De laatste 43 jaar schreef Henk 300 'romans' en zo'n 25 miljoen woorden in het roddelblad Privé. Henk noemde het de bijeenkomst gisteren "het feest van de waarheid". Hij doelde daarmee op de kritiek die dit genre van journalistiek al jaren achtervolgt. "Dit feest bewijst maar weer dat showbizzmensen het fantastisch vinden dat er over hun werk en leven wordt geschreven", aldus Henk.

Betekenisvol

Ook John de Mol en Joop van den Ende waren op het feestje aanwezig. Beiden beklemtoonden hoe belangrijk Van der Meyden voor de enterntainmentindustrie is geweest de afgelopen jaren."Hij betekende de doorbraak voor talloze Nederlandse talenten en zorgde ervoor dat Nederland naast Amerikaanse soaps ook naar Nederlandse tv-series ging kijken", aldus De Mol.

Henk is momenteel bezig met het schrijven van drie musicals. "Die gedrevenheid, die passie is uniek in de wereld", benadrukte Van den Ende.

Artiesten

Bekende artiesten zoals Tineke Schouten en Willem Nijholt verschenen op het podium om daar speciaal voor Henk geschreven nummers aan hem op te dragen.Henk schoot pas echt vol toen de bandeonspeler Carel Kraaijenhof, bekend van de tango die hij tijdens het koninklijk huwelijk speelde, hem na de show overrompelde met een optreden.