OIRSCHOT - De politie heeft in een garagebedrijf in Oirschot gestolen auto's teruggevonden, alsmede een hoogwerker en een boot. Ook trof de politie er spullen aan om een hennepkwekerij aan te leggen. Een woordvoerder heeft dit maandag bekendgemaakt. De gestolen waar is enkele miljoenen euro's waard.

De eerste gestolen wagens werden vrijdag ontdekt tijdens een milieucontrole in het garagebedrijf. De eigenaar, een 47-jarige Nederlander die in het Belgische Ravels woont, is aangehouden. Een team van tien rechercheurs onderzoekt de zaak. Het is niet uitgesloten dat op andere plaatsen nog meer gestolen auto's zijn opgeslagen, aldus de zegsman.

De politie controleerde de garage samen met milieuambtenaren van de gemeente en de provincie Noord-Brabant omdat het vermoeden bestond dat het bedrijf de milieuregels aan zijn laars lapte. Dat bleek ook het geval te zijn. De opslag van gevaarlijke stoffen deugde niet, gasflessen waren niet gekeurd, brandblussers hingen op onbereikbare plaatsen en er was geen verplichte vloeistofdichte vloer. Bovendien stonden her en der 150 auto's en autowrakken. Toen de politie de herkomst controleerde, bleek dat tientallen wagens waren gestolen.