AMSTERDAM - Op tientallen scholen heerste de afgelopen weken onrust door meldingen van kinderlokkers en aanranders. Deze scholen hebben ouders onlangs per brief gewaarschuwd voor de aanwezigheid van verdachte figuren. Volgens Algemeen Dagblad is de angst aangewakkerd door de ontvoering van de 13-jarige Wei Wei Hu uit Eibergen.

In de brieven die scholen hebben rondgestuurd wordt aan deze ontvoering gerefereerd. "Het verhaal van Wei Wei laat zien dat we niet voorzichtig genoeg kunnen zijn", aldus een woordvoerder van een basisschool in Barendrecht. In de brief die deze school aan ouders stuurde staat: "Wees alert! Er bereikte ons een bericht over een man die ongevraagd kinderen fotografeert."

Dergelijke brieven zijn ook verstuurd door scholen in Purmerend, Schagen, Egmond aan de Hoef en Boxtel. In Purmerend is ook daadwerkelijk een verdachte aangehouden, in de andere plaatsen gaat het vooralsnog om geruchten. Inmiddels geven zeker honderd basisscholen speciale lessen over het gevaar van kinderlokkers.