DEN HAAG - De politie in Den Haag heeft het dit weekeindedruk gehad met twee demonstraties. In totaal werden erzaterdagmiddag 330 antifascisten aangehouden omdat ze deconfrontatie wilden aangaan met een groep extreemrechtse betogersvan de Nederlandse Volks Unie (NVU).

Bekijk video: Modem/ Breedband

Tussen de politie en de linkse betogers werden rake klappenuitgedeeld. Mede door het uitvoeren van enkele charges slaagde depolitie erin om de twee groepen uit elkaar te houden. Om meerproblemen te voorkomen, werden de antifascistische betogersaangehouden en tijdelijk opgesloten in een sporthal van de politie.

Het leeuwendeel van de antifascisten mocht in de loop van deavond weer naar huis met een boete en een dagvaarding op zak. Zezouden zich schuldig hebben gemaakt aan delicten als openlijkegeweldpleging en het negeren van politiebevelen.

Een groep van zestien arrestanten moest de nacht van zaterdag opzondag doorbrengen op het politiebureau. De politie verdenkt henvan zwaardere vormen van openlijke geweldpleging. De laatstearrestanten werden zondag nader verhoord en in de loop van de dagweer vrijgelaten.

Twee agenten en drie betogers raakten lichtgewond tijdens deongeregeldheden. De NVU-demonstratie verliep zonder problemen.