DOETINCHEM - De jongeman die donderdag de 32-jarige advocaat M. Pul in Doetinchem heeft doodgestoken, is in Duitsland gesignaleerd. De Duitse politie is nu ook betrokken bij de zoektocht naar de verdachte en de Duitse media verspreiden het signalement van de man. Dat heeft de politie in de Achterhoek zaterdag gezegd.

De 18-jarige man uit Gendringen bracht donderdag de advocaat in de rechtspraktijk in Doetinchem met meerdere messteken om het leven. Ooggetuigen hebben de verdachte vrijdagmiddag gezien in het Duitse Anholt, net over de grens bij Gendringen. Daar zou hij zijn gesignaleerd bij een bank en een bakker. Volgens de getuigen draagt de man nog steeds dezelfde kleding en verplaatst hij zich lopend.

Het motief van de dader is nog steeds onduidelijk. Volgens deken F. van Oss van de Orde van Advocaten in het arrondissement Zutphen is de verdachte de zoon van een echtpaar dat in een echtscheidingszaak was verwikkeld. Een van de ouders had Pul als advocaat in de arm genomen. Over de verdere inhoud van de zaak mag Van Oss niets zeggen in kader van het beroepsgeheim van de advocaat.