DEVENTER - De politie heeft drie jongeren aangehouden die verdacht worden van meerdere brandstichtingen in Deventer. Sinds begin dit jaar hebben in de stad honderd branden gewoed. De politie hield vorige week een 14-jarige jongen uit Deventer, een 17-jarige jongen uit Goor en een 23-jarige man uit Lichtenvoorde aan, meldde een politiewoordvoerder vrijdag. De -jarige is weer vrijgelaten, de andere twee zitten nog vast. Het onderzoek is nog in volle gang en politie en recherche sluiten niet uit dat nog meer aanhoudingen zullen volgen.

Het drietal, volgens de politie bekenden van elkaar, heeft inmiddels bekend betrokken te zijn geweest bij de brand bij een voormalig fabriekspand van Q8, twee branden van aanhangers en een brand in een auto. De branden vonden plaats op 25 en 26 mei. De politie onderzoekt of ze ook betrokken waren bij drie grote branden bij bedrijven.

Deventer is de laatste maanden geteisterd door een reeks grote en kleine branden. Grootste uitschieters waren de brand in de nacht van 13 op 14 mei op het terrein van een bouwmaterialenzaak en de brand tien dagen eerder bij een bedrijf. Bij het laatste bedrijf ging een partij van 30.000 pallets verloren.