UTRECHT - Een brandend treinstel op station Utrecht Centraal heeft maandagavond het treinverkeer van en naar Utrecht tijdelijk platgelegd. Door nog onbekende oorzaak vatte een stoptrein naar Tiel vlak voor vertrek vlam. De passagiers konden de trein tijdig verlaten.

Dat heeft een woordvoerder van de politie gezegd. Omdat de brand gepaard ging met een enorme rookontwikkeling, liet de brandweer het treinverkeer stilleggen en de stationshal ontruimen.

Reizigers van en naar Utrecht liepen een vertraging op van ruim een uur. Ook vielen er de hele avond nog treinen uit door de eerdere problemen.

De brand ontstond rond 19.45 uur. Een uur later werd het treinverkeer geleidelijk hervat en was de stationshal weer toegankelijk. De trein had vier treinstellen, waarvan er een volledig is uitgebrand, zei een woordvoerder van de Railverkeersleiding.

De spoorwegpolitie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand, aldus de woordvoerder. Daarbij wordt volgens hem ook gekeken naar mogelijke brandstichting.