DOETINCHEM - Een 32-jarige advocaat van het Doetinchemse kantoor Grootjans Advocaten is donderdagmiddag doodgestoken in zijn kantoor. De dader is geen cliënt van het slachtoffer. Dat heeft een politiewoordvoerder bekendgemaakt. Bij het kantoor werken vier mannelijke advocaten.

Volgens de zegsman van de politie is het slachtoffer een vennoot van het kantoor en kwam hij uit de Gelderse gemeente. Hij wil uit privé-overwegingen de naam niet bekendmaken.

De aanslag had even voor vier uur plaats. Na de steekpartij zag de dader kans om er in de verwarring vandoor te gaan. Er is direct een grote zoektocht naar hem begonnen. De man is nog voortvluchtig. Het gaat om een man van tussen de 18 en 20 jaar. Hij is 1,95 meter lang.

Volgens de politie is de verdachte na zijn daad op het station in Doetinchem gesignaleerd waarna hij wandelend is gezien op de Terborgseweg. Er stromen nog steeds tips van ooggetuigen binnen.

Volgens de deken mr. F. van Os in het arrondissement Zutphen is Grootjans Advocaten een algemene advocatenpraktijk die civiele en strafzaken doet. Van Os vindt het te vroeg om na te denken over veiligheidsmaatregelen bij advocatenpraktijken. "De advocatuur is toegankelijk voor iedereen. Advocaten vallen niet te beveiligen. Die discussie is niet zinvol. Veiligheidsmaatregelen voorkomen niet dat advocaten worden bedreigd of zelfs worden neergestoken."