ROTTERDAM - Nederlandse vrouwen praten en plassen graag tegelijk. Ruim 21 procent van de dames babbelt rustig door als ze naar het toilet gaan. De deur van het kleine kamertje is geen barrière; een op de vier vrouwen laat deze gewoon open. Mannen begrijpen niets van de vrouwelijke bezigheden tijdens de toiletgang. Slechts 5 procent van hen praat tijdens het toiletbezoek.

Dit blijkt uit een onderzoek dat schookmaakmiddelenfabrikant Glorix samen met onderzoeksbureau Blauw Research online heeft uitgevoerd onder 535 Nederlanders. De resultaten zijn donderdag gepubliceerd.

Ook kwam naar voren dat Nederlanders innovatief zijn bij het gebruik van een vies toilet. Van de vrouwen 'hangt' 57 procent boven het toilet, tegenover 14 procent van de mannen. De heren maken de bril liever schoon met wc-papier alvorens een grote of kleine boodschap te doen.

Glorix doet regelmatig onderzoek naar wc-gewoontes om de hygiëne op het toilet onder de aandacht te brengen. Ongeveer 68 procent van de Nederlanders hecht daar ook waarde aan en kijkt na het doortrekken of de wc schoon achterblijft.