BERGHEM - De toedracht van het familiedrama in Berghem istwee dagen na de fatale gebeurtenissen nog in nevelen gehuld.Maandag rondde het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) de sectieop de lichamen van de drie broertjes en hun moeder af. Over deresultaten van de sectie werden geen mededelingen gedaan.

De politie heeft wel een idee over wat zich heeft afgespeeld,maar "houdt nog alle opties open". Een woordvoerder van depolitie liet maandagavond weten dat hij verwacht dat binnen enkeledagen duidelijk is wat er in de nacht van vrijdag op zaterdag in detwee-onder-een-kapwoning in Berghem precies is gebeurd.

Verjaardag

Vast staat dat de opa en oma van Dion (8), Esli (7) en Tygo (5)zaterdagmorgen rond 11.00 uur een gruwelijke ontdekking deden. Zekwamen langs wegens de verjaardag van een van hun kleinkinderen entroffen de jongens vermoord aan.

Vrijwel op hetzelfde moment identificeerde de politie elders hetlichaam van de 36-jarige moeder van de kinderen. Zij was om hetleven gekomen door een aanrijding met een goederentrein. De moederwas om 6.45 uur al aangetroffen langs het spoor, maar toen kondenagenten haar nog niet identificeren.

Geweldige impact

In het nabij Oss gelegen dorp (8000 inwoners) is metontsteltenis gereageerd op het familiedrama. Burgemeester H.Klitsie sprak van een "verschrikkelijk drama, met name voor denabestaanden, maar ook voor het dorp. Het is een hechtegemeenschap, waar iedereen elkaar kent en helpt. Het hele dorplijdt hieronder. Dit heeft een geweldige impact."

Wegens het familiedrama opende de Sint Josephschool, waar devermoorde kinderen op zaten, tijdens de pinksterdagen haar deuren.Leerlingen, ouders, leraren en andere betrokkenen kwamen naar debasisschool om de vermoorde jongens te herdenken.

Emotioneel

Leerlingen werden opgevangen door de juf of meester. Het was ergstil in de klas. "Het is voor veel kinderen maar goed dat ze hetniet helemaal bevatten," zei een moeder na afloop van debijeenkomst. Ze omschreef de samenkomst als emotioneel enaangrijpend. "Bijna niemand hield het droog. Het is heel hardaangekomen", aldus de ouder.

"Normaal is het rumoerig en heeft iedereen het hoogste woord.Dat was nu totaal anders. Het was onwezelijk", zei directeur M.Gloudi. "Het dorp is ontdaan, dat merk je. De saamhorigheid isgroot. Iedereen komt naar de school om te herdenken."

In het schoolgebouw is een hoek ingericht met tekeningen enfoto's. Er staan portretten van de drie kinderen. Ook hangt er eenklassefoto die vorige week is gemaakt. De jongens keken toen nogvrolijk in de lens.

Condoleances

Honderden mensen maakten de afgelopen dagen gebruik van hetinternet om uiting te geven aan hun gevoelens over hetfamiliedrama. De condoleances stroomden onder meer binnen op dewebsites van de school en van de gemeente Oss. Het is nogonduidelijk wanneer de uitvaartplechtigheid voor de kinderen en hunmoeder plaats heeft.