SAN JUAN - De oudste persoon ter wereld is zaterdag op-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar familie laten weten.Door de dood van de Puertoricaanse Ramona Trinidad Iglesias-Jordanis de Nederlandse Hendrikje van Andel-Schipper nu officieel deoudste nog levende persoon op aarde. De Hoogeveense hoopt op 29juni haar 114e verjaardag te vieren.

Ramona Trinidad Iglesias-Jordan werd op 31 augustus 1889geboren. Ze stond pas sinds april in de boeken als 's wereldsoudste nadat het Guinness Book of World Records bewijzen daarvoorgoedkeurde. De Puertoricaanse was juist uit het ziekenhuisontslagen en stierf aan een longontsteking.

Hendrikje van Andel-Schipper is de jongste 'titelhouder' sinds. Het is voor het eerst in meer dan veertig jaar dat eenNederlander zich de oudste op aarde mag noemen.

De Hoogeveense maakt het ondanks haar extreem hoge leeftijdgoed, verklaarde maandag een medewerker van het verzorgingshuiswaar ze woont. De hoogbejaarde bewoner heeft volgens haarverzorgers uitgekeken naar het moment waarop ze officieel de oudstepersoon ter wereld is. "Ze vindt het vast fantastisch."