SINT WILLEBRORD - De politie heeft zondagavond een 26-jarige man uit Sint Willebrord aangehouden op verdenking van poging tot moord dan wel doodslag. Hij was eerder die dag ingereden op een terras in Etten-Leur. Hierbij raakten een man en een vrouw lichtgewond. De politie is nog op zoek naar een andere man uit Sint Willebrord die bij de verdachte in de auto zat.

Beide mannen zouden zondagmiddag tijdens de Havenfeesten in Etten-Leur herhaaldelijk bezoekers hebben lastig gevallen. Toen ze hetzelfde deden in een café ontstond een kleine vechtpartij en werden de twee buitengezet. Volgens omstanders verklaarden de mannen te zullen terugkomen, wat ze ook deden.

De twee Willebrorders schroefden daarop de kentekenplaat van de auto en reden in op het terras van het bewuste café. Daar zaten op dat moment ruim honderd bezoekers. Twee personen moesten met lichte verwondingen naar het ziekenhuis worden vervoerd.

Beide verdachten zijn onmiddellijk daarna gevlucht. Korte tijd later kon de politie een van hen aanhouden in Sint Willebrord. De politie zoekt nog naar de andere verdachte.