ROTTERDAM - Een schietpartij in Rotterdam heeft zondagochtend vroeg het leven gekost aan een 42-jarige Rotterdammer. Volgens een woordvoerster van de politie werd er geschoten in een woning aan de Wilgeweerd in de wijk Vreewijk. In het huis was een bruiloftsfeest aan de gang dat uit de hand is gelopen.

De schietpartij vond omstreeks kwart over zes plaats, aldus de politie. Het slachtoffer overleed ter plaatse. De schutter maakte zich onmiddellijk uit de voeten en is nog voortvluchtig. De recherche onderzoekt de zaak.

Hoevelaken

In het Gelderse Hoevelaken kwam eveneens een man om het leven tijdens een schietincident. De schietpartij speelde zich af in een woning waar jongeren een feestje vierden.

De politie heeft de groep feestgangers mee naar politiebureaus in Ede en Barneveld genomen voor verhoor. De technische recherche doet onderzoek in de woning. De identiteit van de jongeman is niet bekendgemaakt.

Almelo

Een dode man troffen buurtbewoners zaterdagmorgen op straat aan in Almelo. Volgens de politie gaat het om een 21-jarige Almeloër die door een misdrijf om het leven is gebracht.

De buren troffen het slachtoffer zaterdag rond 9.30 uur aan op het bordes voor zijn woning aan de Hagengracht. Inmiddels staat vast dat de Almeloër in de nacht van vrijdag op zaterdag is gesignaleerd in een plaatselijk café.

Voor zover bekend heeft hij daar geen problemen gehad. Een recherchebijstandsteam van twintig mensen onderzoekt de zaak.