TOKIO - Onbekenden hebben donderdag twee Japanse journalisten in hun auto overvallen en gedood. De aanval had plaats circa 30 kilometer ten zuiden van de Iraakse hoofdstad Bagdad, meldde de Iraakse chauffeur van het tweetal vrijdag vanuit een ziekenhuis in Bagdad. Ook de tolk van de Japanners kwam om door de aanval.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Volgens de directeur van het ziekenhuis is er niet veel over van de lichamen van de Japanners. De stoffelijke resten zijn nagenoeg helemaal verbrand door de aanval met raketgranaten, aldus Imad al-Maliki. De chauffeur had hem echter verteld dat het ging om de twee Japanners.

Gewapende mannen

Shinsuke Hashida (61) en zijn neef Kotaro Ogawa (33) waren onderweg van de Zuid-Iraakse stad As-Samawah naar Bagdad toen zij in Mahmoudiya door gewapende mannen werden aangevallen, aldus de Japanse minister van Defensie Shigeru Ishiba. De wagen is daarna in vlammen opgegaan.

As-Samawah

In As-Samawah in de provincie Al-Muthanna in het zuiden van Irak zijn Japanse militairen gelegerd. De Japanse strijdkrachten geven humanitaire hulp en werken mee aan de wederopbouw van de infrastructuur. In Camp Smitty buiten As-Samawah zijn 750 Nederlandse militairen gestationeerd.