GOUDA - De politie heeft donderdagochtend op de A12 tussen Utrecht en Den Haag de twee rijstroken richting Den Haag afgesloten na een ongeval. Volgens een woordvoerder van de verkeerscentrale in Driebergen botsten in de ochtendspits acht auto's op elkaar ter hoogte van het knooppunt Gouwe.

De twee rijstroken richting Den Haag en een van de twee rijbanen richting Rotterdam werden door het ongeluk geblokkeerd. De afsluiting leidde op zijn hoogtepunt tot een file van 20 kilometer. Rond 09.00 uur werd de rijbaan weer vrijgegeven en begon de file langzaam op te lossen.

Hoewel de toedracht van het ongeval nog niet geheel duidelijk is, vermoedt de politie dat een van de auto's in een slip is geraakt. Hier raakten drie andere auto's bij betrokken. Vier andere auto's konden niet tijdig remmen en botste ook op elkaar. Een lichtgewonde bestuurder werd naar het ziekenhuis in Gouda gebracht.

De botsing veroorzaakte veel rommel op de weg. Rijkswaterstaat heeft diverse vloeistoffen, waaronder koelvloeistof, accuzuur en olie van het wegdek opgezogen.