MÜNSTER/ZUTPHEN - De 37-jarige man die het meisje Wei WeiHu ontvoerde, blijft vastzitten tot aan de rechtszaak. Dat heeft derechtbank in de Duitse stad Münster woensdag bepaald. Het is nogonduidelijk of de man in Duitsland of Nederland moet terechtstaan.

De verdachte werd woensdag voorgeleid aan de rechter. Dit hadnogal wat voeten in de aarde, omdat voor de ondervraging een tolkmoest worden opgetrommeld.

Misbruikt

De Nederlander werd dinsdag in Münster gearresteerd. Hij had de-jarige Wei Wei Hu ruim veertig uur gevangengehouden. Later bleekdat hij de tiener ook had misbruikt.

Over de identiteit van de dader deed de politie woensdag geenmededelingen. Volgens verschillende bronnen gaat het evenwel om de-jarige Michael S.. De Deventenaar werd in 1990 veroordeeld voorvrijheidsberoving en verkrachting.

Overeenkomsten

Het ging daarbij om een zaak die duidelijke overeenkomstenvertoont met de ontvoering van Wei Wei Hu. Veertien jaar geledengijzelde M.S. onder bedreiging van een mes een 40-jarige Belgischevrouw en reed vervolgens 9,5 uur kriskras door Nederland.Uiteindelijk verkrachtte hij de vrouw op een parkeerplaats langs deA1 in de buurt van Bathmen.

De dag ervoor had S. in Beekbergen een 81-jarige dame beroofdvan een gouden halsketting door haar het voorwerp van de halste rukken. De dader werd in uitgebrachte rapporten omschreven alseen kinderlijke man die slechts in lichte mate verminderdtoerekeningsvatbaar was.

Overleg

De Nederlander heeft volgens het Duitse Openbaar Ministerie (OM)op dit moment nog geen advocaat. Volgens een woordvoerster van hetOM in Zutphen vindt er de komende dagen nog overleg plaats met deDuitse justitie om te bepalen wat de beste optie is.