AMSTERDAM - Het Duitse openbaar ministerie beschuldigt de Nederlandse politie ervan bewust informatie te hebben achtergehouden over de man die zondag het 13-jarige meisje Wei Wei Hu ontvoerde in het Gelderse Rekken.

Volgens de Duitsers kende de Nederlandse politie al op maandag de identiteit van de man en wist zij ook met wat voor auto hij onderweg was. Maar toen drie politieagenten maandag uit het Duitse Borken naar Nederland kwamen om daar bij de politie meer informatie over de man in te winnen, kregen zij nul op het rekest, aldus officier van justitie Wolfgang Schweer.

Persofficier van justitie E. Heus betreurt de uitspraken vanSchweer. Donderdag wordt contact gezocht met de Duitse collega's omde zaak uit te praten.

De al eens veroordeelde zedendelinquent, die na zijn proefverlof niet was teruggekeerd naar de tbs-kliniek in Utrecht, werd dinsdagnacht in Münster klemgereden en uiteindelijk overgehaald het meisje vrij te laten. De Nederlandse justitie heeft volgens de officier nog geen uitleveringsverzoek ingediend.