SANTO DOMINGO/PORT-AU-PRINCE - Overstromingen en modderstromen als gevolg van zware regenval in de Dominicaanse Republiek en het aangrenzende Haïti hebben zeker vijfhonderd mensen het leven gekost. Dat meldden de autoriteiten in beide landen op het eiland Hispaniola.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De Dominicaanse grensplaats Jimaní is grotendeels verwoest door de stromen water en aardverschuivingen. Hier vielen volgens de de burgerbescherming zeker 135 doden. Ongeveer tweehonderd mensen worden vermist. In andere delen van het land vielen minstens tien doden.

De meeste slachtoffers werden in hun slaap verrast door de stromen water en modder. In het gebied rond Jimaní viel 25 centimeter water in 24 uur tijd. Tussen Jimaní en de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince, een afstand van circa 50 kilometer, vielen veel slachtoffers.

In Haïti is Fond Verettes zwaar getroffen. Vloedwater overspoelde de stad die 40.000 inwoners telt. Zeker 158 mensen kwamen om, aldus lokale functionarissen. Het hoofd van de regionale burgerbescherming zei dat in het departement Zuidoost zeker tweehonderd mensen het leven hebben verloren.