PARIJS - Onderzoekers hebben nog altijd geen ideewaardoor afgelopen zondag een deel van een gloednieuwe terminalinstortte op de Parijse luchthaven Charles de Gaulle. Dat zei deFranse onderminister van Transport Goulard dinsdag tegen de Franseradio.

Het technische en justitiële onderzoek naar de ramp. waardoorvier mensen het leven verloren, zal volgens Goulard"waarschijnlijk nog lang duren". De identiteit van alleslachtoffers is sinds dinsdag bekend. Het gaat om twee Chinezen,een Tsjech en een Libanese.

Minister Gilles de Robien van Transport zei eerder dinsdag tegenhet Franse parlement op zijn vroegst medio juni een eersteinterim-rapportage van het onderzoek naar de oorzaak te verwachten.

De architect van terminal 2E zei in een interview met de zenderTF1 dat hij volledig bereid is aan het onderzoek mee te werken.

Paul Andreu verklaarde dat hij zich niet kan voorstellen een foutte hebben gemaakt in de constructie van het futuristisch ogendecomplex. Andreu bracht dinsdag een bezoek aan de luchthaven. De-jarige kwam uit Peking, waar hij werkt aan een nieuw gebouw voorde Chinese Opera.