ASSEN - Bij de politie Drenthe zijn tot en met dinsdagmiddagruim honderd tips binnengekomen over de verdwijning van WillekeDost uit Koekange. Dat heeft een woordvoerder van de politiegezegd.

De tips kwamen binnen na uitzendingen van Tros Vermist enOpsporing Verzocht over deze zaak. Inmiddels is een beloning van.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip. Daarvan betaalt TrosVermist 10.000 euro en justitie in Assen de overige 20.000. TrosVermist besteedt dinsdagavond (vanavond) in een extra uitzendingopnieuw aandacht aan de zaak.

Recent onderzoek

Aanleiding voor de hernieuwde aandacht is een afgerond recentonderzoek van het Landelijk Team Kindermoord, dat zijn bevindingenheeft overgedragen aan de Drentse politie en justitie. Of en inwelke vorm het onderzoek wordt voortgezet, is afhankelijk van detips die binnenkomen, meldde de politiewoordvoerder.

Van Willeke Dost ontbreekt sinds 14 januari 1992 ieder spoor. Zewas toen vijftien jaar oud en verbleef bij pleegouders in Koekange.Ze vertrok 's nachts op de fiets en is daarna niet meer gezien.Diverse opsporingsonderzoeken hebben niets opgeleverd.

Verouderingsfoto

Maandagavond toonde Opsporing Verzocht een nieuweverouderingsfoto van Willeke Dost. De foto staat op de websites vanbeide opsporingsprogramma's.