ARNHEM/DIDAM - Een hoogbejaard echtpaar uit Didam heeft inhun auto ruim een dag door de regio Arnhem gezworven. Een wijkagentop de fiets maakte dinsdagmiddag in het centrum van Arnhem eeneinde aan de zwerftocht van de man en de vrouw, beiden 82 jaar oud.

Het paar, dat verschijnselen van dementie heeft, maakte noggeregeld korte tochtjes door de omgeving. Maandag rond hetmiddaguur stapten zij in de auto voor een ritje, maar verdwenendaarna spoorloos. Dinsdag alarmeerde de familie de politie, die eenopsporingsbericht uitzond.

Kenteken

Een fietsende agent zag een auto in het centrum van Arnhemuiterst langzaam rijden. Daarna keerde de bestuurder op een zeergevaarlijke plek en reed het fietspad op. De agent herkende hetkenteken van de auto van het vermiste echtpaar en wist hen op zijnfiets in te halen.

De hoogbejaarden hebben verklaard dat zij denacht in de auto hebben doorgebracht. Waar zij waren geweest enwaar zij uiteindelijk door de politie werden gevonden, wisten zijniet meer. De 82-jarige man heeft zijn rijbewijs ingeleverd.