EIBERGEN - De 13-jarige Wei Wei Hu is dindagmiddag na een ontvoering van veertig uur teruggekeerd in haar woonplaats Eibergen. Haar ouders hebben het meisje onder het oog van honderden opgetogen belangstellenden stilzwijgend in de armen gesloten.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Onder luid gejuich van onder meer tweehonderd basisschoolleerlingen draaide even na half twee een auto met de brugklasleerlinge op de achterbank de Meidoornstraat in Eibergen in. Het idee voor een welkom was spontaan ontstaan op Openbare Basisschool Op d'n Esch, tegenover de ouderlijke woning. Vlaggen in de straat hangen uit.

De ouders en buren van het Chinese meisje verschenen kort in de deur voor een persverklaring. Namens de familie bedankte de buurman iedereen, maar vooral de Nederlandse en Duitse politie. Op de vraag of Wei Wei Hu het goed maakt, knikte hij kort.

Uitgelaten

Het meisje, haar vader en moeder toonden nauwelijks expressie en lieten zich niet uit. De vier jongere dochters uit het gezin daarentegen reageerden uitgelaten op de thuiskomst van hun oudste zus.

Het Chinese meisje Wei Wei Hu werd zondag onder bedreiging van een mes in het dorp Rekken meegenomen. Haar vriendinnetje wist te ontkomen. De gijzelnemer gaf zich dinsdagochtend na zes uur van onderhandelingen over aan de Duitse en Nederlandse politie.