AUCH - In het Franse provinciestadje Auch is vrijdagmorgen omstreeks tien uur het proces tegen Kamel Ben Salah (37) begonnen. De Franse Tunesiër wordt verdacht van de moord op vier Nederlanders in mei 1999 in het naburige Monfort.

Ben Salah ontkent in alle toonaarden dat hij iets te maken heeft met de moord op vier Nederlanders in mei 1999 in het naburige Monfort. "Ik roep al vanaf mijn arrestatie dat ik onschuldig ben", zei Ben Salah kort voor de schorsing vrijdagmorgen.

De slachtoffers waren de echtparen Artie en Marianne van Hulst en Johan en Dora Nieuwenhuis. De kinderen van de echtparen werden vrijdagmorgen in de rechtszaal voor het eerst met de verdachte van de moord op hun ouders geconfronteerd. De binnenkomst van Kamel Ben Salah bracht bij hen veel emoties teweeg.

Het proces, dat tot 5 april duurt, heeft plaats bij het Hof van Assisen, een van de hoogste gerechtshoven in Frankrijk. Naast de drie beroepsrechters is er een lekenjury samengesteld van vijf mannen en vier vrouwen. Samen met zo'n veertig getuigen werden zij aan het begin van het proces in de overvolle rechtszaal ingezworen.

Het Hof van Assisen oordeelt in principe over alles waarop meer dan tien jaar gevangenisstraf staat.

/NIEUWSFranse krant: arrestatie verdachte in moordzaak Monfort