AMSTERDAM - Premier Balkenende wil drugsverslaafdenintensiever "in de gaten houden" dan nu gebeurt. Bij een bezoekaan een opvangpost voor drugsverslaafden in Amsterdam Zuidoosttoonde hij zich enthousiast voor plannen van de Amsterdamsewethouder H. Belliot om verslaafden beter te volgen, mogelijk metbehulp van elektronisch toezicht.

Video premier bezoekt verslaafden: Modem/ Breedband

Voor de camera van de Amsterdamse zender AT5 zei Balkenende overhet volgen van verslaafden: "Het is een goed punt ze concreet inde gaten te houden. Wat gebeurt er in het leven van die mensen, hoezit het met de hulpverlening. Vaak heb je een papierenwerkelijkheid, grafieken en statistieken. De wethouder zegt dat omte weten hoe het in de praktijk werkt, je ze concreet moet volgen.Ik vind dat heel erg goed. Als de privacywetgeving een rem wordt,ga je kansen missen."

Belliot, wethouder Zorg in Amsterdam, zei in januari dat zedrugsverslaafden die veel overlast veroorzaken wil "wegzetten" indoor de overheid gecontroleerde opvangplaatsen. Daarbij wil zegebruik maken van elektronisch toezicht.