PARIJS - De Franse autoriteiten hebben maandag de terminal van de luchthaven Roissy-Charles de Gaulle die zondag gedeeltelijk instortte, laten ontruimen toen het dak opnieuw begon te kraken. Dat hebben medewerkers maandag gezegd.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Het dak van terminal 2E begon maandag op twee plaatsen tekraken. Uit voorzorg werden de aanwezige mensen geëvacueerd.Brandweerlieden en technici waren maandag in het gebouw om deoorzaak van de instorting te onderzoeken.

Evacueren

Zondag kwamen vier mensen om het leven toen een deel van het dakna veel gekraak naar beneden kwam. "Gezien de gegeven situatiewerd geacht dat het beter was om iedereen te evacueren", aldus eenmedewerker.

Aéroports de Paris (ADP), die de Parijse vliegvelden bestuurt,overweegt het hele gebouw te laten afbreken. Het werd elf maandengeleden in gebruik genomen en kostte 750 miljoen euro.

Risico

De terminal is één grote ruimte, zonder onderbrekingen doorsteunpilaren, om de stroom passagiers zo makkelijk mogelijk door telaten. De ruimte is gebouwd als een soort tunnel van aan elkaargeschoven betonnen buizen. "Als alle ringen waaruit deze terminalis opgebouwd niet te repareren zijn, maken we alles met de grondgelijk", zei ADP-voorzitter Pierre Graff. "We nemen geen risicoop veiligheidsgebied", aldus Graff.