EIBERGEN - Bij de politie zijn tien tips binnengekomen over de ontvoering van de 13-jarige Wei Wei Hu uit Eibergen. Een automobilist ontvoerde het Chinese meisje zondagmiddag onder bedreiging van een mes.

"Er zitten zeker interessante tips bij, maar of het ook iets oplevert is niet te zeggen", vertelde een woordvoerster van de politie maandagmorgen. De politie heeft de afgelopen nacht tevergeefs met vijftien mensen doorgezocht.

Fietsen

Het meisje was zondagmiddag met een vriendinnetje aan het fietsen in het buitengebied van het kerkdorp Rekken. Daar werden zij rond half drie op de Kienvenneweg aangesproken door een automobilist.

Onder bedreiging van een mes moest de Chinese instappen. De dader is vervolgens met het meisje weggereden. Het misdrijf had plaats op 200 meter afstand van de tbs-kliniek Oldenkotte. De politie ziet geen direct verband met de kliniek, maar sluit ook niets uit.

"Er is geen bewoner uit de tbs-kliniek ontsnapt dus daar zoeken we het niet." Op de vraag of er rekening wordt gehouden met een mogelijk misdrijf door een voormalige tbs-delinquent; "Die mogelijkheid wordt ook meegenomen, maar we richten ons in eerste instantie op het maken van een goed signalement van de dader."

Ontvoerder

Over de ontvoerder is weinig bekend. Het gaat om een Nederlands sprekende man. Over het motief tast de politie volledig in het duister. Aan de hand van de tips hoopt zij een signalement te kunnen samenstellen.

Omdat het misdrijf plaats had op slechts enkele honderden meters afstand van de Duitse grens wordt ook in Duitsland gezocht naar het vermiste meisje.