MAASTRICHT - De politie heeft zondag opnieuw twee inwoners van Brunssum aangehouden, omdat ze mogelijk betrokken zijn geweest bij de gewelddadige dood van de 77-jarige invalide Arnold Vink uit die plaats. Het gaat om een 22-jarige man en een 17-jarige jongen, zo heeft het Openbaar Ministerie in Maastricht laten weten.

Justitie verdenkt de twee ook van diefstal van goederen uit de woning van het slachtoffer. Afgelopen vrijdag hield de politie al twee jongens van 15 en 17 uit Brunssum aan op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Vink. De bejaarde man werd op 10 maart dood in zijn woning aangetroffen.

De rechter-commissaris bepaalt maandag of de twee verdachten die zondag zijn opgepakt, blijven vastzitten. Ook de beide jongens die vrijdag werden aangehouden, hebben volgens justitie spullen uit de woning van Vink gestolen. Daarbij is de man om het leven gekomen. Hoe dat precies is gebeurd, wilde het OM niet zeggen.

Het is ook nog niet duidelijk of er een verband bestaat tussen een inbraak in de woning van het slachtoffer vijf dagen voor zijn dood. Bij die inbraak verdwenen een videorecorder en sieraden.