RIJSWIJK - Verkeersongevallen hebben dit weekeinde aan ten minste acht personen het leven gekost. Alleen al bij een ongeluk op de A12 (Utrecht-Den Haag) bij Reeuwijk vielen vier doden en een gewonde.

De doden van het ongeluk bij Reeuwijk zijn drie mannen en een vrouw. Een andere vrouw raakte zwaargewond. Ze zaten allemaal in een personenauto die bij het inhalen van een vrachtwagen van de weg raakte en tegen een boom knalde. Op basis van de schade en een getuigenverklaring concludeert de politie dat de snelheid van de auto vrij hoog moet zijn geweest.

De bestuurder (23) woonde in Delft. De twee andere mannelijke passagiers, beiden 25, kwamen uit Den Hoorn en Schipluiden. De overleden vrouw (23) was een Nijmeegse. Op de Zwartemeerweg bij Kraggenburg (Noordoostpolder) verongelukte zondagmorgen een 25-jarige vrouw uit Amsterdam. Ze botste met haar auto tegen een boom nadat ze om onbekende reden de macht over het stuur had verloren.

Een 31-jarige motorrijder uit Arnhem overleed zaterdag in het Gelderse Rhenen nadat hij met zijn motor tegen een bestelbusje was gereden. De politie heeft de 41-jarige bestuurder van het bestelbusje aangehouden omdat hij mogelijk geen voorrang verleende. Een 28-jarige motorrijder uit Staphorst vloog vrijdagavond in Heino uit de bocht en kwam tegen een verkeerspaal tot stilstand. De man overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Een 14-jarig meisje uit Aarlanderveen bezweek zaterdag aan de verwondingen die ze vrijdag had opgelopen na een ongeval met haar fiets in Nieuwkoop (Zuid-Holland). Ze was daar volgens de politie door een rood stoplicht gereden en werd geschept door een 19-jarige automobilist uit Nieuwkoop.