UTRECHT - Voetbalsupporters van FC Utrecht hebben donderdagavond al het treinverkeer van en naar Utrecht stilgelegd. De NS vindt het niet verantwoord om treinen te laten rijden, omdat een grote groep supporters op het spoor loopt.

De afgelopen week kondigde de supportersvereniging van de voetbalclub aan het treinverkeer plat te willen gooien. De vereniging wil de NS dwingen tot de inzet van meer dan twee treinen voor het vervoer van Utrecht-fans op 29 maart naar de Amsterdam ArenA. Daar vindt die dag het halvefinaleduel om de Amstel Cup plaats tussen Ajax 2 en FC Utrecht.

Met de twee treinen kunnen 1600 supporters worden vervoerd. De belangstelling van de FC Utrecht-aanhang is volgens voorzitter B. ten Boden van de supportersvereniging veel groter.

Hij wil met 4800 man naar de Arena. Daarbij is niet alleen de NS een struikelblok; ook Ajax wil maximaal 1600 Utrecht-fans in de Arena toelaten. Volgens Ten Boden kan Ajax dat niet volhouden.

De voorzitter van de supportersvereniging heeft de ruim 250 fans inmiddels opgeroepen naar huis te gaan. Vrijdag praat de vereniging namelijk met de NS-directie. Als de NS dan geen toezeggingen doet, zullen de supporters vrijdagavond weer de sporen bezetten. Reizigers moeten rekening houden met een vertraging die flink kan oplopen. De NS raadt hen aan het station Utrecht te mijden.